Een workshop brood bakken is een gezellig dagje uit en duurt van 10.30 uur tot 16.00 uur. Na ontvangst met een kopje koffie of thee en iets lekkers gaan we van start met de workshop. Tussen de middag is er een overheerlijke lunch met diverse soorten vers brood. Aan het einde van de dag neem je een tas vol zelfgebakken creaties mee naar huis.
Aan een workshop kunnen 4 tot 8 personen deelnemen, zodat er altijd voldoende aandacht is om iedereen persoonlijk te begeleiden.
Gedurende het jaar kan het aanbod van workshops wisselen. Zo zijn er ook workshops met als thema bv Kerstmis of Pasen.
Verder is er voor groepen vanaf 4 personen de mogelijkheid om een zelfgekozen workshop en datum uiteraard in overleg te prikken van donderdag t/m zondag.
** Workshop Brabantse worstenbroodjes bakken **
Tijdens deze workshop leert u de lekkerste worstenbroodjes maken.
Heerlijk zelf te kruiden gehakt welke nadien in een heerlijk roomboterdeeg wordt gehuld. Daar dit een cursus van een middag of avond is, zal er geen lunch worden geserveerd maar uiteraard wel wat lekkers voor bij de koffie of thee.
U neemt maar liefst 10 overheerlijke worstenbroodjes mee naar huis, welke u uiteraard kunt invriezen maar meestal halen ze de vriezer niet, zo lekker zijn ze!
Bij de volgende workshops wordt wel een lunch geserveerd. Tijdsduur: 10.30 - 16.00 uur.
** Basisworkshop Broodbakken **
Tijdens deze workshop bakt u vloer- en busbroden al dan niet gevuld met heerlijke zaden, pitten en/of noten.
Ook speltbrood behoort tot de mogelijkheden.
** Workshop Kleine broodjes bakken **
Tijdens deze workshop leert u de basis van het bakken van kleine broodjes en/of hartige broodjes met verse ingrediënten, zoals knoflook, ham, kaas, kruiden etc. Aan het einde van de dag gaat u naar huis met een volle tas met overheerlijke broodjes.
** Workshop Italiaans brood bakken **
Heerlijk ciabattabrood of kleine broodjes naar keuze.
Verder maken we een heerlijk Italiaans vloerbroodje met zongedroogde tomaatjes en parmezaanze kaas en/of een overheerlijk olijvenbroodje.
Smaakt voortreffelijk bij een glaasje wijn of gewoon voor de lekkere trek.
** Workshop Hartige broodjes & Stokbrood bakken **
Wat smaakt er nu lekkerder dan een zelfgebakken stokbrood. Knisperend en knappend uit de oven en gemakkelijk in te vriezen en weer even lekker als je het nadien even oppiept in de oven. Verder maakt u ook heerlijke hartige broodjes.
** Workshop Desembrood bakken **
Niets geen gist, maar brood maken van zuurdesem. U leert uw eigen zuurdesem maken en hoe deze te onderhouden. Vervolgens leert u hoe u met dit zuurdesem uw eigen heerlijke brood kunt maken. Uiteraard krijgt u wat van het moederdesem mee naar huis zodat u thuis gelijk aan de slag kunt.
U maakt tijdens deze workshop maar liefst 3 verschillende soorten desembrood.
** Kerstworkshop Kerststol maken **
Tijdens deze workshop maken we o.a. een heerlijke kerststol, vlechtbrood en een andere brood variatie in een sfeervolle kerst-gedecoreerde werkruimte.